Startsida
SHIS logotyp
search

En del av

Stockholms stad

SHIS logotyp
search

Boskola

Våra hyresgäster har olika bakgrunder och livsöden. Vissa har levt länge i hemlöshet och får sin första mer stadigvarande bostad på flera år, andra har kommit till Sverige för att fly krig och konflikter och blivit kommunanvisade till Stockholm.

I vår boskola kan vi stödja dig som är hyresgäst med information om hur det funkar att bo hos oss, men också de dig inspiration till hur du ska gå till väga för en dag kunna flytta till en egen lägenhet.

Boskolan vänder sig till dig som är hyresgäst hos SHIS Bostäder. Utbildningen ges i studiecirklar som anpassas efter just dina behov. Under utbildningen, som äger rum ett par timmar i veckan under minst fem veckor, går vi igenom viktiga ämnen som:


  • Samhällsorientering
  • Rättigheter och skyldigheter som hyresgäst
  • Ekonomi och hyresbetalning
  • Jobbsökande
  • Praktisk boskola


Syftet med Boskolan är att ge dig som hyresgäst en god grund att stå på och ett självförtroende att själv ta tag i de hinder som finns för att flytta till en egen lägenhet. En stor fördel med Boskolan är att du lär känna dina grannar och ni kan hjälpa till att stötta varandra.


Utbildningen hålls av SHIS egen personal som för ändamålet utbildats till att själva utbilda – de av er som efter slutförd kurs vill utöka sin kunskap, ges möjlighet att fortbilda sig till att handleda egna grupper inom Boskolan. Utbildningen ger därmed dig som hyresgäst en chans att tillämpa dina förvärvade kunskaper i en professionell miljö.


Materialet vi går igenom i boskolan kan du ta del av här - SHIS Boskola Pdf, 2.8 MB, öppnas i nytt fönster.