search

En del av

Stockholms stad

SHIS logotyp
search


Stiftelsen SHIS Bostäder tecknar avtal gällande ett fastighetssystem för ökad kvalitet, effektivitet och kundnytta

Som en del i en pågående digitaliseringsresa tecknar SHIS Bostäder nu ett betydelsefullt avtal med systemleverantören Pythagoras för att införa ett modernt och kraftfullt fastighetssystem.

Åsa Öttenius, VD Stiftelsen SHIS Bostäder och
Peter Andersson, VD på Pythagoras

 

Det nya systemet förväntas bland annat effektivisera arbetsprocesser och underlätta för användarna, vilket i sin tur leder till ökad service till hyresgästerna. Fastighetssystemet ska spara tid, öka kvaliteten och främja ett rättssäkert arbetssätt.

 

En viktig fördel med systemet är dess intuitiva och lättanvända gränssnitt. Det ska vara lätt att göra rätt för medarbetarna. Fastighetssystemet tillhandahåller bland annat avancerade funktioner för att öka kvaliteten i SHIS fastighetsförvaltning, avtalshantering, digitala besiktningar, hyresavisering och på sikt även en ”Mina sidor” för hyresgästerna. För att enklare fatta välgrundade beslut, följa upp nyckeltal, prognostisera samt optimera drift och underhåll av fastigheter ges tillgång till detaljerade analyser och rapporter.

 

 "SHIS är mycket glada över att teckna detta avtal för det nya fastighetssystemet, vilket är en viktig milstolpe i vår digitaliseringsresa. Vi hoppas att systemet ska ge oss nödvändiga verktyg för att effektivisera vår verksamhet och öka kvaliteten i våra tjänster. Implementeringen av det nya fastighetssystemet påbörjas i höst och SHIS Bostäder ser fram emot att dra nytta av dess fördelar. Genom detta strategiska steg tar vi ett stort kliv framåt i vår digitaliseringsresa och stärker vår förmåga att möta framtidens utmaningar på ett effektivt sätt", säger Åsa Öttenius, VD

 

”Vi är enormt stolta över att Stiftelsen SHIS Bostäder valde Pythagoras och vår förhoppning är att alla användare kommer att ha stor nytta av systemet, tack vare vårt enkla och överskådliga gränssnitt. Vi är väldigt glada över att få vara en del av SHIS Bostäders digitaliseringsresa och vi hoppas på ett gott samarbete många år framöver ”, säger Peter Andersson, vd på Pythagoras.

 

Införandet av fastighetssystemet börjar i höst och kommer att levereras iterativt, hela införandeprojektet beräknas ta ca 1 ½ år.

 

Under hösten tas nästa steg på digitaliseringsresan då ett journalsystem för

boendedokumentation ska upphandlas och införas, allt som en del i SHIS Bostäders övergripande målsättning om att använda digitalisering som ett verktyg för att främja en modern arbetsplats med effektiva och rättssäkra processer.

 

För mer information, kontakta:

Joen Rey, Fastighetschef på SHIS Bostäder, Joen.rey@shis.se

 

Peter Andersson, vd på Pythagoras, Peter.andersson@pythagoras.se

Mer om Pythagoras Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.